Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μας καλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «whitenoise»

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μας καλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «whitenoise»
Το Σάββατο, 06/11/2021, στις 20:00. Στον πολυχώρο Oratos (Στρ. Σφέτσου 2, Θεσσαλονίκη).

Ο λευκός θόρυβος, ο συνδυασμός όλων των ακουστικών συχνοτήτων του ήχου, λειτουργώντας ως μια αλληγορία, καλύπτει τα πάντα, απορροφά όλους τους ήχους. Μέσα σε δύσκολους καιρούς, ο καλλιτέχνης μεταφέρει, ελλειπτικά και με λιγοστά μέσα, την εμπειρία του ιδιωτικού και χαρτογραφεί τη μαρτυρία του δημόσιου χώρου.
Η έκθεση white noise έρχεται σε συνέχεια της κυκλοφορίας του ομότιτλου φωτογραφικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού.
Μέσω μιας άλλης επικοινωνιακής οδού, σύγχρονοι φωτογράφοι, εκκινώντας από τις συνθήκες της πρώτης περιόδου της πανδημίας covid-19, αποτυπώνουν εύστοχα τα ζητήματα της εποχής.
“Παρόλο που η πανδημία τραυμάτισε σοβαρά την κοινωνία μας και ταρακούνησε συθέμελα το πολιτικό σύστημα, αποτελεί συγχρόνως και μια εξαιρετική πρόκληση για αναστοχασμό και περισυλλογή γύρω από θεμελιώδη προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Όπως κάθε σημαντικό γεγονός έτσι κι αυτό, θα αφήσει πίσω του ένα αποτύπωμα στην επιστήμη και στην τέχνη. Εξάλλου, η τέχνη σε όλη τη διάρκεια των κοινωνικών περιορισμών λόγω των μέτρων αποστασιοποίησης υπήρξε διέξοδος στην πρωταρχική ανθρώπινη ανάγκη για επαφή.”
*Απόσπασμα από το εισαγωγικό κείμενο του white noise, της Μαρίας Κοκορότσκου.

Διάρκεια έκθεσης: 6-18 /11/2021 (ώρες επισκέψεων: 19:00-24:00)
Επιμέλεια: Μένη Σεϊρίδου / Λάρα Βρεττού / Αλέκα Τσιρώνη.
Συμμετέχουν:
Έλενα Γανδά, Στέλιος Γιανσακίδης, Δημήτρης Κανονίδης, Ιφιγένεια Καρατζιά, Βασίλης Καρκατσέλης, Μαρία Λαμπριανίδου, Γιάννης Μεζές, Ευθύμης Μουρατίδης, Κατερίνα Μπάτζιου, Παύλος Παπαδόπουλος, Γιάννης Πομάκης, Μένη Σεϊρίδου, Κώστας Στυλιάδης, Αλέκα Τσιρώνη, Γιάννης Χολογγούνης.

*Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.
Για πληροφορίες:
Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τηλ. Επικοινωνίας 6948102510
Oratos, τηλ. Επικοινωνίας 2310 545828

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού